Publisert 4. februar 2000

I dag møtes FNs ekspertgruppe for klima og energi i Stockholm. Der skal StatoilHydro presentere sine erfaringer innen karbonfangst og lagring.

StatoilHydro, representert med konsernsjef Helge Lund, er det eneste olje- og gasselskapet som er representert i ekspertpanelet som skal gi råd til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon om energirelaterte problemstillinger i forbindelse med klimaforhandlingene i København i desember. Ekspertpanelet består av mer enn 20 industriledere og eksperter fra ulike land.

– Det er inspirerende å få denne muligheten til å gi råd til FNs generalsekretær i forhold til en av vår tids største utfordringer. Jeg ser det som en anerkjennelse for selskapet og arbeidet som er gjort i forhold til energi- og klimautfordringene, sier Helge Lund i en pressemelding fra StatoilHydro.

Lund er opptatt av at det etableres forutsigbarhet og rammevilkår som forplikter og stimulerer til teknologiutvikling, energieffektivisering og produksjon av renere energi, heter det. Foredraget i Stockholm skal holdes av miljødirektør i StatoilHydro, Trude Sundset.

– Det er viktig å få fokus på både karbonfangst og lagring og fornybar energi. I tillegg er energieffektivisering og overgang fra kull til naturgass viktige områder, sier Sundset i pressemeldingen.

Stockholm-møtet er ett av flere generalsekretærens ekspertgruppe skal avholde i forberedelsene mot klimatoppmøtet i København. I september deltar gruppen på FN-toppmøtet om klima i New York.

I tillegg til å gi råd til Ki-Moon i forkant av klimatoppmøtet i København i desember, skal gruppen vurdere resultatene av forhandlingene og anbefale oppfølging og implementering av disse.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger