Lagrer LNG i kuler

Publisert 16. juni 2014

– Flere fordeler i forhold til tradisjonelle sylinderbeholdere, ifølge VaasaBall LNG Products.,Finske VaasaBall LNG Products har utviklet og patentert en kuleformet, vakuumisolert LNG-beholder, som ifølge selskapet har flere fordeler i forhold til tradisjonelle sylinderbeholdere, blant annet at de skal være sterkere og billigere å produsere. – Dette er et ledd i utviklingen av selskapet og en måte for oss å komme inn på nye markeder, sier konsernsjef i VaasaBall LNG Products, Juha Niemi,

Den nye produktserien strekker seg fra minibeholdere for industrigass, tradisjonelle LNG-beholdere som kan transporteres på tilhengere, til stasjonære LNG-beholdere for industrianlegg og havneterminaler.

– Store forretningsmuligheter

– I denne omgang har vi valgt å satse på minibeholderen siden den er relativt billig å utvikle og produsere. I dette prosjektet samarbeider vi med en av verdens største distributører av industrigass. Vi regner med å ha et ferdig produkt klart i løpet av dette året, forteller Niemi.

I både Sverige og Norge finnes det langt fremskredne planer om å bygge bygassnett der flytende terminaler skal forsyne nettet med gass. VaasaBall har utviklet et patentert konsept der gassbeholderen er bygd sammen med selve lekteren, noe som gjør at konstruksjonen blir både mer stabil og sikker.

– Bygassnett med en flytende terminal er et spennende konsept som er både billigere, mer fleksibelt og som kommer raskere i drift enn om man bygger en tradisjonell terminal i havnen. Vi ser store forretningsmuligheter innen dette markedssegmentet, sier Niemi.

Pilotanlegg nærmer seg

VaasaBall bygger for øyeblikket et pilotanlegg for Gasum, som er Finlands ledende selskap når det gjelder import, foredling og distribusjon av gass. Anlegget er planlagt klart i løpet av høsten.

– Arbeidet går fremover som planlagt. Det er viktig for oss å utvikle et ferdig anlegg som fungerer og er i drift. For potensielle kunder ønsker jo å se at konseptet fungerer i praksis, sier Niemi.

VaasaBall har utviklet sitt konsept for å lagre og transportere flytende gass med egenkapital og med finansiering fra innovasjonsfinansieringsanlegget Tekes og utviklingsamarbeid med Aalto-universitetet. Gasselskapet Gasum og verkstedskonsernet Wärtsilä er andre viktige samarbeidspartnere.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger