Publisert 24. november 2006

Boka om Norges geologiske historie, «Landet blir til», ble lansert i Oslo torsdag. Oljedirektør Gunnar Berge mener at sterke geofagmiljøer er en av grunnpilarene for norsk petroleumsindustri.,

I lanseringstalen av bokverket «Landet blir til» la Gunnar Berge vekt på betydningen de lange og betydelige tradisjonene geofagene har hatt for norsk olje- og gassindustri.

– Norge er verdens tredje største eksportør av olje og gass. Industri og næringsliv blir mer og mer kunnskapsbasert og avhengig av høyteknologi. Innen noen av disse områdene er vi i verdenstoppen. Det gjelder i høy grad vår olje- og gassteknologi til havs, sa Berge.

– Det er gledelig at vi har fått samlet dagens kunnskap om Norges geologi mellom to permer. Norsk Geologisk Forenings bok «Landet blir til» er en sterkt etterlengtet oppdatering av Norges geologi – myntet på folk flest og på laveregradsstudenter ved universiteter og høgskoler.

Over 30 av Norges mest kjente geologer fra akademia, industri og forvaltning står bak boka på initiativ fra Norges Geologiske Forening.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger