Publisert 12. mars 2008

Tidligere studier har vist at jo lengre utdannelse du har, desto mindre er sjansen for å være rammet av angst og depresjon. Nå viser en ny studie at denne tendensen også øker med tiden.,NTB

En fersk studie fra Haukeland universitetssjukehus har bekreftet at det er en sammenheng mellom utdannelse og utvikling av angst og depresjon. Forskerne kunne se hvordan nivået av angst og depresjonssymptomer utviklet seg over elleve år – avhengig av utdanningsnivået.

– Vi fant at jo kortere utdannelse individene hadde, jo større var tendensen til å ha mer angst- og depresjonssymptomer etter elleve år sammenlignet med dem som hadde lengst utdannelse, forteller overlege Ingvar Bjelland ved BUP Sentrum i Helse Bergen.

Bjelland forklarere dette med at lengre utdanning i seg selv kan gjøre en person i bedre stand til å takle hverdagens utfordringer. Trening i å reflektere, åpenhet for flere alternative løsninger eller perspektiver, faktisk kunnskap om hvordan man kan ta bedre vare på helsen og hvordan man kan skaffe seg hjelp når noe blir vanskelig, kan være personlige ressurser lengre utdanning kan bidra med.

33.774 personer har deltatt i Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT 1 og 2).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger