Publisert 3. oktober 2006

Den nye gassrørledningen Langeled som søndag førte den første gassen til det britiske markedet har i løpet av to dager skapt et regulært prisras i Storbritannia.

NTB

Tirsdag ble gassen i perioder gitt bort fordi lagrene var fulle, og ifølge Bloomberg ble en kilo gass i noen timer også solgt i spotmarkedet for minus fem pence. Senere steg prisen til tre pence for samme mengde.

Gasseksporten gjennom Langeled, som den 10. oktober offisielt skal åpnes av statsministrene Blair og Stoltenberg, kommer nå fra feltene Sleipner og Troll. Fra neste år knyttes Langeled til Ormen Lange via landanlegget på Aukra.

– Foreløpig er det ikke vår gass som gis bort, sier informasjonsansvarlig Karma Holthe Strand i Hydro til NTB. Det er Ormen Lange som er Hydros store prosjekt.

Hun vet ikke hvorfor markedet er blitt oversvømmet med gass de siste dagene, men utelukker ikke at man foretar tekniske prøver i rørsystemet og at den milde værtypen i Storbritannia også har slått inn samtidig med den nye tilførselen.

Holthe Strand sier det uansett er lite sannsynlig at gassen fortsetter på dagens behagelig lave prisnivå.

Det er britiske Centrica som har en tiårsavtale med Statoil om årlige leveranser gjennom Langeled i størrelsesorden fem milliarder kubikkmeter.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger