Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiminister Ola Borten Moe medgir at det kan ta 15 år før man har produserende felt øst i Barentshavet, området han peker på for å avlede oppmerksomheten fra Lofoten og Vesterålen.

NY OLJE OG ENERGIMINISTER: Ola Borten Moe.
(Foto: OED)

Før helgen ble det klart at den rødgrønne regjeringen ikke vil åpne for konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen i denne regjeringsperioden. I stedet vil regjeringen jobbe for å åpne det tidligere omstridte området nær delelinjen i Barentshavet så fort som mulig. Oljebransjens argument for å få åpnet Lofoten og Vesterålen er at man har mye kunnskap om dette området og at det er relativt nær land og eksisterende infrastruktur, og at felt som finnes der dermed kan komme relativt kjapt i produksjon. Olje- og energiminister Ola Borten Moe innrømmer nå at det kan ta lang tid for felt som avdekkes øst i Barentshavet å komme i produksjon.

– Det er ingenting som skjer før ratifikasjonen er klar hos russerne. Da må vi jo bare avvente dem, men vi er med rimelig godt mot i forhold til at det kan komme til å gå bra, sier Borten Moe om delelinjeavtalen som må godkjennes i den russiske dumaen før det kan bli noen aktivitet i området.

– Det er mange variabler som vi har lite kontroll over. For det første så forutsetter produksjon i området at vi finner ressurser som er drivverdige. Det vet vi ikke noen ting om i dag. Er det olje eller er det gass? Hvordan ser vi for oss utbyggingsløsningene? sier ministeren til Stavanger Aftenblad.

– Hvis vi skulle være så heldige at vi finner rike ressurser i disse havområdene, kommer det til å ta litt tid før det er utbygd og før produksjonen er i gang, sier Borten Moe, og medgir at det kan ta lenger tid enn 10-15 år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger