Lanserer ny seismikkkjempe

Publisert 12. august 2010

Det nyeste av det nye, og mer miljøvennlig, CGGVeritas’ nyeste stolthet «Oceanic Vega» ble denne uken døpt ved Ulstein verft, snart setter den kurs for nye seismikkmarker.

Av Inger Johanne Stenberg

– «Oceanic Vega» er et imponerende tilskudd til CGGVeritas’ seismiske flåte, og den vil fortsette å tilby sikrere, stillere og bedre marin dataoppsamling. Dette nye flaggskipet kombinerer effektivitet og revolusjonær teknologi for å kunne levere de beste seismiske dataene på en «grønn måte», forteller nesteldere i CGGVerita, Leon Chabanne til Scandinavian Oil and Gas.

«Oceanic Vega» er den første av en ny generasjon Ulstein SX120 miljøvennlige fartøy, og den første av to X-Bow fartøy fra CGGVeritas. Netsemann kommer i 2011 og heter «Oceanic Sirius».

Det nydøpte fartøyet er laget for å kunne utnytte 20 Sercel Sentinel streamere, og skal ifølge selskapet være ideell for samling av store 3D, 4D og høyoppløselige prosjekter.

Skipet er designet for å reduserer variasjoner i hastigheten, samt senke turbulens og minske støy. Dette gjør også at den seismiske dataen samlet av skipet vil bli klarere.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger