Publisert 4. februar 2000

AGR-sjef Sverre Skogen lanserte selskapets nye boreteknologi på Paretokonferansen i Oslo.

Olje- og offshorekonferansen i Holmenkollen arrangeres av meglerhuset Pareto Securities. årets konferanse er den 18. i rekken. AGR er ett av mange selskap som er kommet for å presentere seg på seminaret.

– Med ny teknologi og tettere jobbing på tvers av selskapet, skal AGR Group vokse, var budskapet til konsernsjef Sverre Skogen, da han i sitt innlegg presenterte selskapets strategi for å vokse.

Den nye patenterte boreteknologien, EC-Drill, skal gjøre det mulig å bore brønner på store havdyp eller med andre reservoarforhold på en sikker og effektiv måte.

– Som en ledende leverandør av teknologi for krevende boring, er vi fokusert på å utvikle nye løsninger til beste for kunden. Med reservoarer på dyp opptil 10.000 meter under havbunnen er det kritisk at vårt utstyr kan håndtere høyt trykk og høy temperatur, understreket Skogen og nevnte samtidig en rekke andre av AGRs markedsledende teknologier, som for eksempel Riserless Mud Recovery System og Dual Gradient Drilling Solutions.

Konsernsjefen skisserte også planene om sammenslåing av AGRs divisjoner for boreteknologi og petroleumstjenester.

– Til nå har de to divisjonene operert hver for seg og vi ser store muligheter i at disse nå jobber sammen. Vi kan dermed tilby kundene økt valgfrihet og fleksibilitet i et selskap med større bredde og dybde, sa Sverre Skogen og fortalte samtidig at gruppens tredje divisjon «Field Operations» med sin selvstendige vekst og utvikling I fremtiden vil stå på egne ben.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger