Lanserte vertikalt dypvannstre

Publisert 27. august 2014

GE Subsea har lansert DVXT.

I forbindelsen med åpningen av det nye teknologisenteret i Dusavik i går , viste GE Oil & Gas frem sitt nye, vertikale dypvannsjuletre: DVXT (Deepwater Vertical Xmas Tree). DVXT er sertifisert for dybder helt ned til 3000 meter, og utvider GE’s satsing på standariserte, modulære systemer.

– Standarisering forenkler hele prosessen

– Det er en økende bevissthet i oljebransjen i dag om at mange av utfordringene vi står overfor i dag kan løses ved hjelp av standariserte produkter og løsninger, som forenkler hele prosessen. Ved å tilby DVXT som et standardprodukt kan vi både forbedre produksjonstider og sikre at produktet både er sikkert, av god kvalitet og pålitelig, sier Chris Phebus, som er sjefsingeniør for undervannssystemer hos GE Oil & Gas.

At DVXT kan plasseres helt ned til 3000 meter er naturlig nok også et av hovedmomentene.

– For bare noen få tiår siden, ville ideen om å produsere olje på dybder på mer enn bare noen få hundre meter ha vært utenkelig. Havdypet er nøkkelen til å møte den stadig økende, globale etterspørselen etter energi. Som industri må vi sørge for at vi holder fokus på både fremtiden og nåtiden og arbeider for å møte utfordringene innenfor dypvannsutbygging, sier Senior Application Engineer i GE Oil & Gas, Mike Wenham.

– Lanseringen av DVXT er et bra eksempel på dette, og gjør det mulig for oss å tilby industrien et juletre som møter alle utfordringer, uavhengig av vanndybde, sier Wenham.

Nedenfor kan du se Chris Phebus gi en kjapp introduksjon av DVXT.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger