Publisert 28. april 2006

Oljeeventyret utenfor Midt-Norge startet med Draugen-feltet i 1993. Bare rundt 130 av de over tusen oljearbeiderne i Norskehavet har postadresse på Nordmøre.

– Overraskende lav lokal andel, sier lederen i oljeutvalget i Kristiansund, Arnt A. Wærnes. Han mener at det må være et klart mål å rekruttere flere unge oljearbeidere fra Nordmøre, og motivere mange av de som pendler mellom Norskehavet og de fleste deler av landet, til å slå seg ned på Nordmøre skriver Tidens Krav.

Sju faste installasjoner er kommet på plass nordvest for Kristiansund: Draugen, Heidrun, Njord, Åsgard A, Åsgard B, Åsgard C og Kristin.

Når det gjelder lokal sysselsetting, kommer Draugen-plattformen klart best ut med 25 prosent andel av nordmøringer. Deretter følger Njord 13 prosent, Heidrun 12 prosent og de tre Åsgard-installasjonene 11,5 prosent.

At Draugen topper statistikken henger utvilsomt sammen med at Shell la sin driftsorganisasjon til Kristiansund.

– Tallene er ikke overraskende. Vi har lagt stor vekt på å rekruttere folk fra Midt-Norge til Draugen-plattformen, ut fra et langsiktig perspektiv om at feltet skulle drives i minst 20 år, sier informasjonsleder Alf Kristian Lillebo i Norske Shell i Kristiansund.

– Vi må ha som klar målsetting å øke Nordmøres sysselsettingsandel i oljebransjen. Ut fra oljeselskapenes tall er det jo også klart at det kan være en god del å hente blant de mange pendlerne. De har jo en ganske tungvint reise til og fra arbeidsplassen, sier oljeutvalgsleder Arnt A. Wærnes i Kristiansund til Tidens Krav.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger