Lav Noreco-produksjon i august

Publisert 9. september 2013

Tekniske problemer halverte produksjonen i forhold til i juli,,Noreco sendte i dag ut en melding om kraftig redusert produksjon i august sammenlignet med juli. Nedgangen er forårsaket av tekniske problemer i alle feltene der selskapet har eierinteresser. Gjennomsnittlig produksjon for selskapet var i august 1559 fat oljeekvivalenter per dag (foed), sammenlignet med 3874 foed i juli.

Produksjon per felt i august 2013 (fat per oe per dag) var som følger: Huntington – 1 306
Nini East – 0
Cecilie – 0
Nini – 0
Oselvar – 253
Lulita – 0
Enoch – 0

Huntington -feltet var stengt gjennom store deler av august av sikkerhetshensyn og som følge av at gass fra lagertankene om bord samlet seg på dekk i perioder med svak vind. Produksjonen ble delvis gjenopptatt 19 august , og i begynnelsen av september ble et permanent ventilasjonssystem (hydrocarbon blanketing system) kjørt i gang. Dette systemet kan operere uavhengig av vindforholdene på feltet. Samtidig har operatøren nå fullført reparasjonen av A-kompressoren om bord.

I følge operatøren E.ON E&P har produksjonen på Huntington-feltet i de siste dagene i gjennomsnitt vært 30,000 fat olje per dag og 23 millioner standard kubikkfot eksportgass per dag. Dette blir beskrevet som en forventet produksjonsrate for feltet fremover. Norecos andel av dette utgjør ca 6 800 fat oe per dag. Noreco anser dette som en ytterligere indikasjon på at platåproduksjon på feltet kan vise seg å bli høyere enn tidligere antatt.

Oselvar -feltet kom i produksjon 3. august etter planlagt vedlikehold og uforutsette forsinkelser på Ula-feltet like ved i juni og juli. Den 8. august ble Oselvar stengt igjen, som følge av en ødelagt gasskompressor på Ula. En ny kompressor er på plass og produksjonen startet igjen 7 september.

I midten av juli ble produksjonen fra de danske feltene Nini, Nini Øst og Cecilie stengt ned på grunn av tekniske problemer på vertsplattformen Siri. En permanent reparasjon av plattformen er ikke forventet ferdigstilt før neste sommer, men operatøren Dong Energy har utviklet en alternativ løsning som vil innebære at produksjon fra Noreco sine felter vil kunne omgå de skadde delene av plattformen. Løsningen har per i dag ikke blitt godkjent av danske myndigheter , og operatøren har ikke gitt noen indikasjoner på når produksjonen kan gjenopptas.

Lulia-feltet er fortsatt stengt som følge av at den planlagte reparasjonen av en nødstengningsventil i Harald-rørledningen ikke var vellykket . Operatøren har indikert at produksjon kan starte en gang i løpet av denne måneden.

Enoch-feltet er fortsatt nedstengt i påvente av vedlikeholdsarbeid.

Ifølge pressemeldingen er produksjonsvolumene er foreløpige og selskapet tar forbehold om justeringer, endelige allokeringer mellom felt, kvalitetsjusteringer og priser.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger