Publisert 4. februar 2000

Planlagte vedlikeholdsstanser og tekniske problemer på flere felt gjorde at august-produksjonen på norsk sokkel var 80.000 fat lavere per dag enn i juli. Snittproduksjonen endte på 1.957.000 fat olje, NGL og kondensat.

Den totale gassproduksjonen var imidlertid på 7,9 milliarder standard kubikkmeter, noe som er 0,6 milliarder kubikkmeter mer enn i juli. Det går fram av Oljedirektoratets månedlige produksjonsoversikt for august.

Væskeproduksjonen i august fordeler seg på 1,625 millioner fat olje, 242.000 fat NGL og 89.000 fat kondensat per dag i snitt. Nedgangen fra juli forklares med planlagt vedlikeholdsstans og tekniske problemer på flere felt.

Oljeproduksjonen er likevel litt over Oljedirektoratets prognose for august, og over prognose hittil i år. Til sammen har det blitt produsert rundt 143,9 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter i løpet av årets åtte første måneder.

Endelige produksjonstall for juli viser en snittproduksjon på rundt 1,705 millioner fat olje, 0,332 millioner fat NGL og kondensat og totalt 7,3 milliarder standard kubikkmeter gass, skriver Oljedirektoratet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger