Publisert 4. februar 2000

Olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel er høyere så langt i år enn i fjor, men apriltallene fra i år viser 1,4 millioner Sm3 o.e. mindre enn fjorårets samme måned.

Den gjennomsnittlige dagsproduksjonen på norsk sokkel i april 2008 var på rundt 2,034 millioner fat olje, 278.000 fat NGL (natural gas liquids), 77.000 fat kondensat, noe som samlet tilsvarer 2,39 millioner fat væske. Tallene fortsetter nedover, altså.

Totalt ble det i april produsert 19,9 millioner Sm3 oljeekvivalenter; 1,4 millioner mindre enn i april 2007. Noe av det kan derimot skyldes nedstengning av feltene Statfjord C, Statfjord Sør, Statfjord Nord og Sygna, som til sammen hadde kranene stengt i 21 dager. BPs Ula- og Tambarfelt var også satt ut av spill i åtte dager, fordi man måtte installere en ny gassmodul.

Det er likevel positive tall å spore i Ods rapport for april: Så langt i år er den gjennomsnittlige dagsproduksjonen på norsk sokkel på vel 2,1 millioner fat oljeekvivalenter. Det er 0,8 millioner høyere enn samme periode i fjor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger