Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro regner med å hente ut 2,9 milliarder kubikkmeter gass og 300.000 kubikkmeter kondensat ekstra ved å bygge om til lavtrykkproduksjon på Tune-feltet i Nordsjøen

I tillegg til de overnevnte gevinstene kommer en positiv effekt på de utvinnbare reservene fra Oseberg Delta, som starter i mai, og Tune Sør, som har planlagt oppstart om ett år. Oppdragsleder Geir Hovland sier i en pressemelding fra StatoilHydro at selskapet får et betydelig utbytte i framtiden ved å gjøre en relativt begrenset investering.

Uten ombyggingen hadde nemlig produksjonen fra Tune blitt kjørt ned når produksjonen fra Oseberg Delta og Tune Sør setter i gang. Siden man etter ombyggingen kan unngå å måtte øke mottakstrykket, vil Tune kunne fortsette å levere lenger enn man trodde tidligere.

Tune er utbygd med undervannsinstallasjoner og befinner seg rundt ti kilometer sørvest for Oseberg feltsenter. Produksjonen ble satt i gang i november 2002, og feltet har produsert gass og kondensat ved ren trykkavlastning fra reservoaret.

– I løpet av denne perioden har trykket sunket fra 525 bar til om lag 125 bar, skriver StatoilHydro i meldingen, og legger til at feltet framover vil kunne produsere gass ned til et trykk på rundt 45 bar, og mot slutten av levetiden fra rundt 2012 vil mottakstrykket kunne reduseres helt ned til 30 bar for å kunne hente ut de siste restene.

Feltet har vært stengt ned siden 10. april mens innmaten i kompressoren og gasskjøleren ble skiftet ut og to nye gassmålere ble installert.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger