Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har gitt sitt samtykke til boreoperasjoner med «Aker Barents» og «Transocean Leader» for henholdsvis ExxonMobil og Statoil. Begge riggene skal lete i Nordsjøen.

SKAL BORE NæR GUDRUN: «Transocean Leader».
(Foto: TRANSOCEAN)

«Aker Barents» skal bore letebrønnen 25/10-10 for ExxonMobil i lisens 028 S. Denne brønnen skal undersøke prospektet Balder Triassic, og boreoperasjonen er forventet å starte opp i februar.

Nær Balder
Brønnen ligger to nautiske mil vest for Balder-feltet, 107 nautiske mil vest av Stavanger. Boreoperasjonen skal ta 44 dager, og vanndypet på stedet er 123 meter. «Aker Barents» borer for tiden en letebrønn på Det norskes Storklakken-prospekt i lisens 460.

Storklakkenbrønnen 25/1-11 ble spuddet 4. januar.

Nær Glitne og Gudrun
«Transocean Leader» skal på sin side bore en letebrønn for Statoil nær Glitne. Riggen borer for tiden produksjonsbrønner på Morvinfeltet. Letebrønnen riggen skal ta for seg er 15/3-9 i lisens 187, og den skal se nærmere på prospektet Brynhild. Denne letebrønnen er i samme blokk som funnbrønnen til Gudrun-feltet, som Statoil nå vurderer å bygge ut med en jacketplattform, og et funn vil trolig knyttes opp til Gudrun.

Petroleumstilsynet skriver i en pressemelding at det er tidligst oppstart for brønnen i midten av februar, og brønnen vil ta 122 dager å bore. Vanndypet på stedet er 108 meter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger