Publisert 4. februar 2000

Lederen av klima- og energiavdelingen i Bellona, Guro Hauge, mener StatoilHydro har mistet all troverdighet når en snakker om miljø etter å ha kjøpt oljesand i Canada og sårbare områder i Alaska.

– Når Torvund snakker om miljø, er det ikke troverdig. At de sier de ønsker å bidra er ikke troverdig når det de gjør er å kjøpe opp oljesand i Canada og arktiske sårbare områder utenfor kysten av Alaska, sier Hauge til DN Energi.

Uttalelsen kommer etter at StatoilHydros direktør for norsk sokkel la fram en skisse for hvordan norske naturressurser kan utnyttes i en ny miljø- og geopolitisk æra, og hvordan oljebransjen skal bidra til mer klimavennlig energiforbruk. Torvund mener at Norges beste bidrag til å bedre Europas klimautslipp er å øke gasseksporten.

– Torvund sier de vil eksportere mer gass, men hvordan skiller man mellom olje og gass i en konsesjonsrunde? Det er jo ikke sånn det fungerer. Og hvis man finner olje, kommer de ikke til å få nei til utvinning. Det de ønsker seg er en storstilt åpning av nye områder, sier Hauge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger