Publisert 30. september 2020

Norsk olje og gass oppnådde enighet med de to største forbundene, Industri Energi og Safe, i natt. Men Lederne går ut i streik.

Konsekvensen av streiken hos Lederne er at Norges mestproduserende oljefelt, Johan Sverdrup, risikerer å måtte stenge ned, meldte Norog. 

Men Equinor har ingen umiddelbare planer om å stenge ned produksjonen fra gigantfeltet.

– Vi har ikke noen nedstengingsaktiviteter så langt på Johan Sverdrup. Vi gjør vurderinger av hva streiken eventuelt betyr for oss fremover, sier Morten Eek i Equinor til Energi24.

– Streiken kommer fordi vi ikke ser vilje til å diskutere avtale for våre medlemmer knyttet til nye former for drift av plattformene, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

Norsk olje og gass ble enige med både Industri Energi og Safe. Oppgjøret innebærer et generelt tillegg på 4700 kroner, samt justeringer på variable tillegg og tekniske endringer i avtalene.

  Vi er inne i et år hvor vi er rammet av en global pandemi og der både næringen og fellesskapet tynges økonomisk. Frontfagoppgjøret tidligere i høst pekte klart i retning av moderasjon. Likevel velger Lederne å gå ut i streik fordi de krever høyere lønn enn alle andre, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Siste fra forsiden

+

Vurderer salg av Mime Petroleum: – Ikke linket til Balder X-overskridelsen

Nyhetsbyrå: 15 EU-land vil ha makspris på gass

– Kan bli aktuelt å be Nato om hjelp til å beskytte norsk sokkel

Equinor, Vår Energi og Aker BP hever beredskapen i Norge

– Norsk gassforsyning sannsynligvis Europas største sabotasjemål

– Beredskapen på norsk sokkel skjerpes

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger