Legger frem In Aménas-rapporten

Publisert 9. september 2013

Denne uken sluttfører Statoil sin egen gransking etter gisselaksjonen i Algerie i januar. Etter planen skal rapporten være klar før 15. september.,Det melder NTB. Granskingen ble igangsatt 26. februar, en drøy måned etter terrorangrepet mot anlegget til Statoil, britiske BP og algeriske Sonatrach i In Aménas. Til sammen ble 40 ansatte i de tre selskapene drept av gisseltakerne.

Granskningsgruppa i Statoil har blant annet gjennomført mer enn 120 samtaler med Statoil-ansatte, samarbeidspartnere i fellesforetaket, representanter for myndighetene i Algerie og andre relevante kilder.

Informasjonen er analysert og samlet i en rapport som etter planen skulle være klar før 15. september. Statoil bekrefter overfor NTB at de er i rute med rapporten.

Det er ventet at konsernledelsen vil delta på en pressekonferanse der resultatet av den interne granskingen skal legges fram.

Fremdeles ikke sikkert
Sikkerheten rundt oljeanleggene i In Aménas er skjerpet etter terrorangrepet, og regiondirektør Djelloul Chaib i det algeriske oljeselskapet Sonatrach har overfor NRK uttrykt ønske om at BP og Statoil kommer tilbake. Men de to selskapene krever blant annet fysiske sperringer rundt området før de returnerer.

– Vi har fortsatt ikke medarbeidere på In Aménas eller andre anlegg i Algerie. Forutsetningen for at vi sender våre ansatte dit er at vi har trygghet for at sikkerheten er tilstrekkelig ivaretatt. Det gjelder både fysiske sikringstiltak og organiseringen av sikringsarbeidet, og der er de ikke i dag, sier Bård Glad Pedersen, mediekontakt for internasjonale oppstrømsaktiviteter i Statoil, til NTB.

Sonatrach regner uansett med at anlegget vil være i full drift i løpet av året eller ved inngangen av neste år.

LES MER:

– 41 gisler – tre skal være norske

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger