Publisert 19. juli 2006

Hydro skal leie inn et hurtigruteskip for å sikre nok sengeplasser til anleggsfolkene på Ormen Lange-prosjektet til høsten.

NTB

Ikke nok sengeplasser på
Ormen Lange (Foto: Hydro)

Anleggshotellet på Ormen Lange landanlegg i Aukra ved Molde har 3.000 rom, like mange som noen av verdens største hoteller. Dette blir likevel for lite under opptrappingen av anleggsvirksomheten til høsten, opplyser informasjonssjef Vegar Stokset i Hydro/Ormen Lange til NTB.

– Det er to årsaker til dette. Hovedårsaken er at oppbemanningskurven hos noen av entreprenørene blir brattere enn forventet i september, og dette vil vare i rundt tre måneder. Det andre forholdet er at det er lavere lokal rekruttering til anlegget enn forventet. Dermed er det flere enn forventet som må overnatte, sier Stokset.

Inkludert lokale arbeidstakere vil opp mot 4.000 arbeide på Ormen Lange landanlegg fra september i år.

Stokset sier at Ormen Lange-utbyggingen følger timeplanen. Anlegget skal være klart til drift høsten 2007, og skal da foredle gassen fra Ormen Lange-feltet for videre eksport til Easington i England gjennom verdens lengste rørledning på havbunnen, 1.200 kilometer. Ifølge Stokset holder Hydro også budsjettet.

Utbyggingen av Ormen Lange er det største enkeltprosjektet som noen gang er gjennomført i Norge. De samlede investeringskostnadene er 66 milliarder 2003-kroner, som fordeler seg på feltutvikling, landanlegg og transportsystem.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger