Leirvik og Aritech går inn på eiersiden i Subshore

Foto: Subshore
Publisert 22. september 2022

– Vi vil sammen med store lokale industrielle eiere i Leirvik og Aritech kunne øke konkurransekraften for den lokale industrien vår, sier styreleder i Subshore, Jan Kåre Pedersen.

Markedet er i endring, og både innenfor det fornybare segmentet og olje og gass, står nye prosjekter i vente som vil kreve mye fagfolk og ingeniører. Gjennom medeierskapet i Subshore vil Aritech og Leirvik nå ha muligheten til å påvirke oppbyggingen av kapasitet og kompetanse, skriver selskapene i en pressemelding. 

– Dette anser vi som en helt klar styrke, som sammen gjør oss til et godt og kompetent lag. I likhet med Leirvik AS er Subshore en ideell partner for oss i Aritech i det som møter oss i tiden fremover, sier administrerende direktør i Aritech, Jan Richard Dyrseth.

Subshore er en multiindustriell selskapsgruppe med hovedkontor på Stord. Selskapet leverer kvalifisert personell og tjenester til både prosessindustrien, skipsverft, skipsindustrien, offshoreverft og elektro, i tillegg til fornybare industrier. Subshore har datterselskaper i Litauen og Romania, med egne prefabrikasjonsverksteder og ingeniøravdelinger. Subshore har egen sertifisert kursvirksomhet i Subshoreskolen og er også godkjent som sakkyndig kontrollør innenfor kran og løft.

– Vi ønsket å sikre oss en felles forståelse for hvordan vårt eierskap i Subshore vil være en styrke for alle de som per i dag er samarbeidspartnere med Subshore, sier Helge Gjøsæter, administrerende direktør i Leirvik AS.

Siste fra forsiden

+

Sluker Noble Lloyd Noble og fire andre rigger for 375 mill. dollar

+

Dagbladet: Oljeskattepakken blir videreført i statsbudsjettet

Bekrefter riggavtale på 1 milliard: – Understreker potensialet vårt

Wintershall Dea og Cape Omega tildelt CO2-lagringslisens

+

Masteroppgave: – Dropp elektrifiseringen av norske olje- og gassfelt

+

Elektrifisering av Wisting koster 5,8 milliarder kroner: – Finnes ikke et reelt alternativ

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger