«Leiv Eriksson» snart på vei til Norge

Publisert 6. desember 2012

Leiv Eriksson drar til Norge i løpet av måneden. Da skal riggen på verksted, før den drar til Barentshavet for å bore på Norvarg-funnet.

Ocean Rig sin halvt nedsenkbare Leiv Eriksson skal til Norge, blant annet for å bore avgrensning på Total E&P sitt Norvarg-funn i Barentshavet. Den er ganske snart på vei.

– Leiv Eiriksson starter turen fra nåværende lokasjon ved Falklandsøyene til Norge senere denne måneden. Etter å ha forflyttet seg til norske farvann skal den først ha et verkstedopphold for å bli klargjort for videre aktivitet på norsk sokkel, sier Leif-Harald Halvorsen, kommunikasjonssjef i Total til Petro Media News.

Tidligere har vi skrevet om at riggen ikke har opprettholdt sin standard for å få samsvarsuttalelse (SUT) fra norske myndigheter. Det må riggen ha for å kunne være her, noe verkstedoppholdet sannsynligvis vil gjøre noe med.

Etter oppholdet på verksted, setter riggen kurs mot Barentshavet.

LES OGSÅ:

«Leiv Eriksson» oppfyller ikke SUT-krav

«Leiv Eriksson til Barentshavet»

Norvarg omfatter blokkene 7225/3 og 7226/1 i Barentshavet, ble boret av semien «West Phoenix» og traff gass tilsvarende 300 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge tall Total presenterte på en Capitals Day i London i fjor. Da funnet ble gjort, meldte operatøren om et sted mellom 10 og 50 milliarder standard kubikkmeter gass, og har hele tiden vært klar på at videre avgrensning må til før man kan gå ut med endelige estimater. Avhengig av resultatene i den kommende avgrensningsbrønnen, vil operatøren bore en brønn nummer to for videre avgrensning, muligens etterfulgt av tre brønner i 2014.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger