Publisert 12. november 2005

Slepebåtene lyktes lørdag kveld med å feste to slepetau til rørleggingslekteren «LB200», som har vært i drift siden lørdag morgen.

NTB

Det bekrefter pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge overfor NTB.

Evakueringen av besetningen fortsatte som planlagt, selv om arbeidet med å feste slepetauene så ut til å lykkes. Klokka 19.15 var 36 av 200 løftet av lekteren, ifølge rederiet Stolt Offshore. Rundt 65 personer blir igjen om bord for å gjennomføre tauingen.

En ekstra slepebåt er hyret inn fra Balder-feltet for å hjelpe til med å få i gang slepet igjen. To taubåter ligger ved siden av lekteren, mens en båt fra Aberdeen og en fra Oseberg-feltet også har satt kurs for fartøyet.

Fryktet krasj
Rørleggingsfartøyet var under slep til Bergen da de to slepelinene om bord løsnet lørdag morgen. Evakueringen ble iverksatt fordi man fryktet at lekteren kunne treffe en av oljeriggene i området.

– Det er ingen umiddelbar fare for at dette skal skje, men vi har likevel valgt å evakuere deler av mannskapet med helikopter, sier redningsleder Joe Halvard Braseth ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Alle som ikke er nøkkelpersonell om bord evakueres, og de flys til plattformer i nærheten. Der må de vente på videre transport.

Ifølge rederiet er besetningen sammensatt av folk fra flere land.
– To redningshelikoptre og minst fire offshore-helikoptre startet evakueringen ved 17.30-tiden, sier pressetalskvinne Birgit Sildnes ved HRS.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger