Publisert 4. februar 2000

OPPDATERT: Oljefunnet på Avaldsnes viser en produksjon på 5.000 fat hver dag. Lundin mener funnet er en milepæl og forskutterer avgrensing neste år. Operatøren fortsetter nå leteaktiviteten på Greater Luno.

Avaldsnes ligger 25 kilometer øst for oljefunnet Luno i Nordsjøen, som Lundin også er operatør for. På Avaldsnes ble det påvist olje i en 17 meter kolonne i Draupne- og Huginformasjonen i øvre til midtre jura, mens Tyformasjonen mangler reservoarutvikling.

– Avaldsnes inneholder estimerte ressurser på mellom 100 og 400 millioner fat oljeekvivalenter. Ytterligere boring i 2011 er nødvendig for å avgrense funnet, skriver Lundin i en pressemelding fredag.

– Bekrefter vår strategi
Lundin har gjennomført en formasjonstest, som viste meget gode strømningsegenskaper, opplyser Oljedirektoratet. Operatørselskapet karakteriserer funnet som betydelig.

– Avaldsnes-funnet er en milepæl for Lundin, og funnet bekrefter vår strategi om å finne enda mer hydrokarboner i Greater Luno-området. Vi har nå funnet svært gode reservoaregenskaper på Avaldsnes, sier Ashley Heppenstall, administrerende direktør i Lundin Petroleum, i en pressemelding.

Oljefunnet Avaldsnes ligger i PL 501, som ble tildelt i TFO 2008. Her er Lundin operatør med en eierandel på 40 prosent, mens Maersk Oil (20 prosent) og Statoil (40 prosent) er partnere.

Leter på Apollo
Letebrønnen 16/2-6 ble boret til et vertikalt dyp på 2.132 meter under havflaten av «Transocean Winner».

Riggen går videre til PL 338 i Nordsjøen. Her er det letebrønnen 16/1-14 som skal bores på prospektet Apollo, hvor Lundin også er operatør. Prospektet ligger også i Greater Luno-området.

Les også: Satser på Apollo

I løpet av det neste året skal Lundin levere in tre PUDer (Plan for utbygging og drift) for funnene Nemo, Luno og Krabbe.

Les også: Tre svenske PUDer på et år

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger