Bister får OD-ja

Transocean Spitsbergen (Foto: Transocean)
Publisert 6. mai 2015

Statoil har fått ODs tillatelse til å bore norskehavsbrønnen 6407/8-7 Bister i Njord-lisensen PL 348 med semien «Transocean Spitsbergen».

Letebrønnen ligger i Halten-området, ca 88 km fra land som er Frøya i Nordland. Det 78 millioner fat store Snilehorn -oljefunnet er knappe 25 kilometer unna. Arealet i lisens 348 består av blokk 6407/8.

Blir ikke boring av pilothull på Bister

Planlagt oppstart var opprinnelig medio mai 2015. Det blir ikke boring av pilothull. Maksimalt planlagt boredyp er ca 3.000 meter MD, og primært formål med letebrønn 6407/8-7 er å påvise hydrokarboner i Ile-formasjonen, av jura alder. Sekundært formål er å teste sandsteiner i Garn-, Tilje- og Åre-formasjonene, dersom funn i Ile-formasjonen.

Dersom det påvises en hydrokarbon-vann-kontakt i Ile-formasjonen, planlegges to sidesteg; et oppflanks sidesteg for å teste Tilje og Åre formasjonene og et sidesteg for å teste Garn-formasjonen, (Garn-formasjonen er ikke tilstede i hovedbrønnen).

Vanndypet hvor brønnen skal bores er ca 260 meter. Estimert varighet for aktiviteten er satt til 40 døgn for hovedbrønnen og totalt 66 døgn for de to sidestegene. Totalt gir dette en maksimal varighet på 106 døgn.

Statoil er operatør i PL348 / PL348 B (35 prosent) med partnerne GDF Suez (20 prosent), E.ON E&P (17,5 prosent), Core Energy (17,5 prosent), Faroe Petroleum (7,5 prosent) og VNG Norge (2,5 prosent).

For mer informasjon om boring og letevirksomheten på norsk sokkel, sjekk ut Riggkonferansen i Stavanger 21. mai.

6407/8-7 Bister

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger