Fortsatt stor interesse for leting etter olje og gass i Norge

Olje- og energiminister Tord Lien. (Foto: OED/Scanpix)
Publisert 9. september 2015

Etter at fristen for den årlige konsesjonsrunden gikk ut 2. september er det tydelig at det er stor interesse for leting etter olje og gass, melder Olje- og energidepartementet.

– Det er gledelig å se at det fortsatt er stor interesse for å søke på nye leteområder i Norge og at oljeselskapene har tro på norsk sokkel framover. Tildeling av areal er vesentlig for å legge til rette for aktivitet i årene som kommer. Det er positivt at selskapene posisjonerer seg for langsiktig tilstedeværelse og verdiskaping på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Les også: Tord Lien: – Gode utsikter for norsk sokkel

En søknadsnedgang på 8,5 prosent

Olje- og energidepartementet foretok i forbindelse med TFO 2015 en større utvidelse av det forhåndsdefinerte området både i Norskehavet og i Barentshavet. Ved utløpet av søknadsfristen hadde departementet mottatt søknader fra til sammen 43 selskaper, mot 47 selskaper i fjor. Totalt antall søknader var omtrent det samme som i fjorårets konsesjonsrunde.

– Omfattende og forutsigbar tilgang til attraktivt areal er blant de viktigste tiltakene regjeringen kan bidra med for å opprettholde et høyt, langsiktig aktivitetsnivå i næringen. Jeg registrerer at interessen for Norskehavet har vært høy i år og kan røpe at det er i Norskehavet flest selskaper søker om tilgang på leteområder, fortsetter Lien.

TFO er en ordning med årlige tildelinger innenfor forhåndsdefinerte områder. Området utvides etter hvert som den geologiske kjennskapen i områder på norsk sokkel økes. Hensikten med TFO-ordningen er å stimulere til rask og effektiv utforskning av norsk sokkel.

Les også: OED: Fortsatt høy verdiskaping i petroleumssektoren

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger