Gassfunn i Snefrid Nord

Transocean Spitsbergen (Foto: Transocean)
Publisert 18. mars 2015

Statoil og partnere styrker Aasta Hansteen med nytt gassfunn i Norskehavet.

Funnet er et viktig bidrag i Aasta Hansteen feltutbyggingsprosjekt og i utnyttelsen av Polarled.

– Snefrid Nord-funnet øker ressursgrunnlaget for Aasta Hansteen feltutbyggingsprosjekt med rundt 15 prosent, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Snefrid Nord-funnet ligger på dypt vann i Vøring-bassenget i umiddelbar nærhet av de tre gassfunnene som dekkes av Aasta Hansteen feltutbygging: Luva, Haklang og Snefrid Sør.

Volumene i Snefrid Nord

Letebrønn 6706/12-2, som ble boret av semien «Transocean Spitsbergen«, påviste en gasskolonne på 105 meter i Nise-formasjonen. Statoil anslår volumene i Snefrid Nord til å være i størrelsesorden 31-57 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter (oe).

Aasta Hansteen får den største SPAR-plattformen i verden og er det største feltutbyggingsprosjektet som pågår i Norskehavet. Det er et av hovedprosjektene i Statoils portefølje.

Plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent av Olje- og energidepartementet i 2013. Det ventes at produksjonen vil starte i 2017.

– Snefrid Nord-funnet gjør utbyggingen av Aasta Hansteen mer robust og forlenger platåproduksjonen på Aasta Hansteen-feltet. Det vil utnytte kapasiteten både på Aasta Hansteen og i gassrørledningen Polarled. Funnet vil nå bli nærmere evaluert for framtidig tilkopling til infrastrukturen på Aasta Hansteen, sier Torolf Christensen, Statoils direktør for Aasta Hansteen-prosjektet.

Skal bore to letebrønner i nærheten av Aasta Hansteen

Statoil skal bore to letebrønner i nærheten av Aasta Hansteen i 2015, med mål om å teste oppsidepotensial i området. Etter at Snefrid Nord er fullført, skal «Transocean Spitsbergen» flytte seg til nabolisensen PL602 for å bore en letebrønn i Roald Rygg-prospektet.

– Feltnær leting er hovedprioritet i leteprogrammet vårt for norsk sokkel i 2015. Ved å påvise ytterligere tidsriktige ressurser forlenger vi produksjonstiden på feltene våre og skaper betydelige verdier, forklarer Rummelhoff.

Letebrønn 6706/12-2 ligger i PL218 i Norskehavet. Statoil er operatør med en eierandel på 51 prosent. De andre rettighetshaverne er: Wintershall Norge AS (24 prosent), OMV (Norge) AS (15 prosent) og ConocoPhillips Skandinavia AS (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger