Lundin planlegger ny barentshavbrønn

"Island Innovator." (Foto: Arkiv)
Publisert 4. mars 2015

…med tidligst oppstart i mai.

Lundin har planer om å bore en avgrensningsbrønn i PL 609, som ligger i region Bjørnøya Sør i Barentshavet. Avstanden til land er ca. 160 km (Sørøya, Finnmark). Brønnen 7220/11-3 Alta III skal bores med semien «Island Innovator», og tidligste oppstart for brønnen er mai 2015, basert på pågående og kommende operasjoner med riggen.

Det vil først bli boret et 9-7/8″ pilothull for å sjekke for grunn gass. Formålet med brønnen er å bekrefte reservoarmodellen for Alta strukturen, verifisere tilstedeværelse av kommersielle hydrokarboner i østre del av Alta-strukturen, samt kalibrere dybde konverteringen. Det vil vurderes å gjennomføre inntil to brønntester i hovedbrønn og en i et eventuelt sidesteg, avhengig av brønnresultatene. Formålet med testene vil være å undersøke produksjonsegenskapene til reservoaret. Det forventes å finne hydrokarboner, og operatøren bruker råoljen Goliat Blend 1 (50 % Realgrunnen og 50 % Kobbe) som referanseolje for eventuelle utslipp.

Brønnen er planlagt boret til 2.103 meter TVD målt fra boredekk. Hovedbrønnen skal bores vertikalt, med en opsjon for et sidesteg og inntil tre brønntester, avhengig av brønnresultat. Brønnen skal plugges og forlates etter endt operasjon.

Estimert varighet for boreoperasjonen er ca. 60 dager. Boring av sidesteget er estimert å ta 29 dager. De to mulige brønntestene, en i hovedbrønnen og en i det mulige sidesteget, har en estimert varighet på 35 dager. Den totale varigheten for operasjonen gitt samtlige opsjoner er estimert til 110 dager.

Vanndypet på lokasjonen er 397 meter (± 1 meter) MSL.

Lundin er operatør i lisensen (40 prosent) med partnerne Idemitsu (30 prosent) og DEA Norge (30 prosent).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger