Skirne Øst er spuddet

"Leiv Eiriksson." (Foto: Ulrich Latzenhofer)
Publisert 16. mars 2015

Total E&P Norge er i gang med letebrønnen 25/6-5 S Skirne ØstPL 627 i Nordsjøen.

Det skriver Faroe Petroleum i en melding. Vanndypet på borelokasjonen er 120 meter, og det er semien ”Leiv Eiriksson” utfører boringen av brønnen. Ifølge operatørens plan kan det være aktuelt å bore et sidesteg.

Formålet med Skirne Øst er å undersøke om det finnes gass i Middle Jurassic Hugin -formasjonen. Hovedbrønnen skal bores til et TD på 2.523 meter og logges, og skal underveis kalibrere dybden for top Hugin -horisonten, rekognosere Hugin -formasjonssektor, og påvise tilstedeværelse av hydrokarboner i denne seksjonen.

Sidesteg for Skirne Øst

Det eventuelle sidesteget skal bores til et TD på 2.627 meter og logges. Denne brønnbanen skal rekognosere Hugin formasjonssektor, bore kjerneprøve av Hugin -formasjonen og evaluere reservoarparametrene, påvise tilstedeværelse av hydrokarboner i denne seksjonen og bestemme høyden av kolonnen ved å bore til hydrokarbon/vann -kontakten, samt å karakterisere både reservoar og fluid i hydrokarbonførende lag. Brønnen ble spuddet 13. mars, og planlagt varighet for boreoperasjon er 119 dager med sidesteg og brønntesting.

Rettighetshaverne for lisensen er: Total Norge E&P AS (operatør – 40 prosent andel), med Centrica, Det Norske og Faroe Petroleum som partnere med 20 prosent andel hver.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger