Snømus var tørr

(Foto: Maersk / Medvind.dk)
Publisert 20. mai 2015

Talisman og partnere har forlatt nordsjøbrønnen 15/12-24 S Snømus i PL 672.

Brønnen er boret i den midtre delen av Nordsjøen om lag seks kilometer nord for Vargfeltet og 220 kilometer sørvest for Stavanger.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter i Ula- og Sandnesformasjonen og i midtre jura reservoarbergarter i Hugin-og Sleipnerformasjonen i Varg området. Dette for å forlenge levetiden av Varg-feltet.

Snømus klassifiseres som tørr

Brønnen påtraff om lag 195 meter med sandstein i veksling med siltstein i Ulaformasjonen, hvorav 155 meter er sandsteiner av god til meget god reservoarkvalitet. Videre ble 85 meter med sandstein i veksling med siltstein påtruffet i Skagerrakformasjonen i øvre trias, hvorav 45 meter er sandsteiner hovedsakelig av dårlig reservoarkvalitet. Brønnen har svake spor av petroleum i sandsteinene i både Ula- og Skagerrakformasjonen. Brønnen klassifiseres som tørr.

Brønnen ble boret til et vertikalt og målt dyp av henholdsvis 3.136 og 3.141 meter under havflaten og ble avsluttet i Skagerrakformasjonen i øvre trias. Havdypet er 86 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.

Brønn 15/12-24 S ble boret med jackupen «Maersk Giant» som nå skal starte permanent plugging av brønner på Vargfeltet i utvinningstillatelse 038 i Nordsjøen, der Talisman Energy Norge AS er operatør.

Talisman Energy Norge er operatør i PL 672 (25 prosent) med Det norske (25 prosent), Fortis Petroleum (25 prosent) og Ithaca Energy ( 25 prosent) som partnere.

For mer informasjon om boring og letevirksomheten på norsk sokkel, sjekk ut Riggkonferansen i Stavanger 21. mai.

15/12-24 S Snømus

«Maersk Giant»

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger