Publisert 5. desember 2014

På grunn av overkapasitet i riggporteføljen er suspensjonsperiodene for «COSL Pioneer,» «Scarabeo 5» og «Songa Trym» forlenget., – Det er en uheldig situasjon, og vi gjør det vi kan for å minimere omfanget av suspensjoner, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil. (Foto: Dan Arvid Bjørsvik)

Suspensjonene er også en konsekvens av at forsøkene på å modne frem alternative oppgaver til riggene ikke har ført frem, skriver Statoil i en melding.

– Riggkontraktene ble inngått i en tid der det var krevende å sikre nok riggkapasitet. Nå er aktiviteten utfordret av lavere marginer, generelt høyt kostnadsnivå og dermed svakere lønnsomhet. Det er derfor mer krevende å modne lønnsomme boremål, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

«COSL Pioneer,» «Scarabeo 5» og «Songa Trym» ble i første omgang suspendert ut året fra henholdsvis 8. oktober, 5. oktober og 20. november. Ytterligere sju og en halv måneders suspensjon blir lagt til for «COSL Pioneer.» Forlengelsen av suspensjonene på «Scarabeo 5» og «Songa Trym» blir henholdsvis halvannen måned og én måned. Forlengelsen på «Songa Trym» kan bli kortet ned, eller unngått, dersom man lykkes i å skyve fram aktiviteter.

– Jeg vil presisere at suspensjonene ikke har sammenheng med leveransene til riggene. Vi er godt fornøyd med den jobben de har gjort for oss, sier Jacobsen.

– Dette er likevel nødvendige grep siden vi har overkapasitet av rigger i forhold til de oppdragene vi prioriterer. Det er en uheldig situasjon, og vi gjør det vi kan for å minimere omfanget av suspensjoner, sier han.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger