Statoil inn i letelisens offshore Sør-Afrika

Tugela South. Illustrasjon: Statoil
Publisert 29. oktober 2015

Statoil har inngått en avtale med ExxonMobil Exploration and Production South Africa Limited om å kjøpe 35 prosent av letelisensen 12/3/154 Tugela South.

– Denne muligheten støtter Statoils letestrategi om tilgang i stor skala. Lisensen er lokalisert i et uutforsket basseng der vi mener vi ser indikasjoner på et aktivt petroleumssystem med stort potensial, sier Nick Maden, direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule.

– Denne posisjonen styrker og utvikler valgmulighetene i Statoils langsiktige internasjonale portefølje. Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil, Impact Africa og sør-afrikanske myndigheter for å lete etter olje og gass i dette nye området for Statoil, sier Maden.

Letelisensen Tugela South dekker et område på omkring 9.000 kvadratkilometer. Den ligger utenfor kysten av Durban på østkysten av Sør-Afrika med havdyp på inntil 1.800 meter.

Lisensandelen representerer Statoils inntreden i Sør-Afrika. Statoil går inn i en tidlig letefase med et trinnvis leteprogram. Første arbeidsforpliktelser mellom 2015 og 2017 omfatter innhenting av 1.000 kvadratkilometer med 3D-seismikk, geologisk og geofysisk arbeid, og reprosessering av seismiske 2D-data. Det er ingen forpliktelsesbrønner i leteperioden.

Partnerskapet vil beslutte neste trinn i arbeidet etter å ha vurdert informasjonen fra de første studiene og seismikkinnsamlingen.

Øvrige andeler eies av operatøren ExxonMobil (40 prosent) og partneren Impact Africa (25 prosent).

 

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger