Statoil tildelt lisenser offshore Irland

(Illustrasjon: Department of Communications, Energy & Natural Resources)
Publisert 2. mars 2016

Statoil Exploration (Ireland) Limited er tildelt seks lisensopsjoner i Irlands konsesjonsrunde for Atlanterhavsmarginen i 2015.

Statoil blir operatør for fire lisensopsjoner og partner i to lisensopsjoner, der ExxonMobil Exploration and Production Ireland (Offshore South) Limited er operatør.

De seks lisensopsjonene dekker et område på om lag 7.700 kvadratkilometer i Porcupine-bassenget. Havdypet i området varierer mellom 1.100 og 3.150 meter. Statoil og ExxonMobil har en eierandel på 50 prosent hver i alle lisensopsjonene.

Irske myndigheter publiserte i går en oversikt som viser lokasjonene til de tildelte lisensopsjonene i den første fasen av denne konsesjonsrunden.

Forpliktelsene i arbeidsprogrammet er begrenset til innsamling av 2D- og 3D-seismikk i løpet av 2016 og 2017. Basert på analyser av disse seismiske data vil det bli bestemt om selskapet skal gå videre for å omdanne lisensopsjonene til letelisenser, noe som gir muligheter for eventuell leteboring på et senere tidspunkt.

– Vi er fornøyd med disse tildelingene, som vil bringe Statoil tilbake på den irske letearenaen, sier Erling Vågnes, direktør for Statoils letevirksomhet på den nordlige halvkule.

– Dette støtter Statoils letestrategi om tidlig tilgang i stor skala, og gir oss muligheten til å bruke den kunnskapen og erfaringen vi har opparbeidet oss gjennom letevirksomhet globalt, og spesielt på den tilsvarende marginen utenfor kysten av Newfoundland. Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil om å utforske disse mulighetene, sier Vågnes.

Statoil har vært til stede i Irland siden 1992. Selskapets største eiendel i Irland i dag er andelen på 36,5 prosent i det Shell-opererte gassfeltet Corrib utenfor nordvestkysten av landet.

(Illustrasjon: Department of Communications, Energy & Natural Resources)
(Illustrasjon: Department of Communications, Energy & Natural Resources)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger