Tullow planlegger ny norskehavsbrønn

"Leiv Eiriksson." (Foto: Ulrich Latzenhofer)
Publisert 11. mars 2015

Tullow Oil Norge AS har planer om å bore letebrønn 6507/11-11 Zumba i PL591.

Brønnen skal bores med semien «Leiv Eiriksson», som driftes av Ocean Rig AS. Estimert oppstart er i begynnelsen av juni og vil avhenge av foregående operasjoner på riggen.

Zumba er lokalisert i Norskehavet (Haltenbanken) på 272 m havdyp, 14 km sørøst for Heidrun og 220 km fra Brønnøysund. Korteste avstand til land er 157 km (Nordøyan, Vikna).

Brønnen er planlagt boret vertikalt til en dybde på ca. 3.000 meter TVD RT, etter at et 9 7/8” pilothull har sjekket for grunn gass. Primærmål for letebrønnen er Rognformasjonen, prognosert til 2645 m TVD RT (målt fra riggens boredekk). Forventet hydrokarbonfase er gass/kondensat. Basert på reservoaregenskapene er Midgard kondensat valgt som referanseolje.

Les også: OD-ja til Skirne Øst

Tullow: Maks 58 dagers varighet

Varigheten av boreoperasjonen er estimert til 50 dager ved tørr brønn og 8 dager ekstra ved funn. Dette utgjør til sammen 58 dager inkludert 10 prosent tidspåslag for «venting på vær». Det er ikke planlagt for brønntest eller sidesteg. Etter endt operasjon skal brønnen bli permanent tilbakeplugget.

Standby-fartøyet «Viking Athene», med en kapasitet på 200 personer, deltar i prosjektet. Det gjør også supplyskipet «Viking Lady», med en kapasitet på 240 personer. Norsea Group i Kristiansund vil være basekontraktør, med Vestbase som leverandør for avfallshåndtering.

Tullow Oil Norge AS har 80 prosent eierandel og operatørskapet i lisens PL591 med North Energy ASA (15 prosent) og Lime Petroleum Norway AS (5 prosent) som lisenspartnere.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger