Publisert 19. oktober 2016

– Våre medlemsbedrifter i nord er godt rustet for framtidig oppdrag og kommer til å ta en stor del av kaka i årene som kommer, lover en optimistisk direktør i Petro Arctic Kjell Giæver.

På tross av lav oljepris, prosjekter som er blitt utsatt og en tøff konkurranse i et krevende globalt marked, så leverer leverandørindustrien i nord på nivå med 2013 som var det nest beste år noensinne. Årets Levert-undersøkelse som ble presentert av Kunnskapsparken Bodø i Tromsø i dag, viser en omsetning på 4,7 milliarder fra Nord-Norge i 2015. Kilde: Petro Artic

Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)
Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)

Les også: Fortsatt høy aktivitet i nord

Nedgang, men lysere utsikter
Bedriftene i nord som leverer teknologi og tjenester til petroleumssektoren nasjonalt og internasjonalt opplever for tiden store utfordringer. På kort sikt opplever vi en nedgang også i Nord-Norge, men det er lys i tunnelen, de store oljefunnene i Barentshavet som Alta/Gotha, Johan Castberg og Wisting vil drive aktiviteten på norsk sokkel til en ny topp. Utbyggingene som kommer på løpende bånd i Nord-Norge vil etter 2019 vil være bærebjelken for norsk leverandørindustri i årene som kommer.

Godt rustet
Våre medlemsbedrifter i nord er godt rustet for framtidig oppdrag og kommer til å ta en stor del av kaka i årene som kommer, lover en optimistisk direktør i Petro Arctic Kjell Giæver
I Finnmark nærmer leveransene seg nå 2 milliarder per år, og Hammerfest har etablert seg som det ledende petroleumsclusteret i nord, det er også svært gledelig at Levert-undersøkelsen viser at innpendling av arbeidskraft i Finnmark har falt fra 46 % til 25% siden 2014. Dette er helt avgjørende for at våre medlemsbedrifter i Nord- Norge skal vokse og at kompetansen og ringvirkningene skal skapes i nord, sier Kjell Giæver.
Det er også svært gledelig at industrien på Helgeland og Salten viser konkurransekraft i tøffe tider, og omsetter for ca 1.8 milliarder i 2015. Åpning av nye områder for olje- og gassaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil være svært viktig for leverandørbedriftene i denne regionen, avslutter Kjell Giæver.

Levert 2015 er tilgjengelig på http://www.kpb.no/publikasjoner

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Skal bore produksjonsbrønner og topphull på Sleipner

+

26 uplanlagte besøk i året: – Forventede utfordringer i en oppstartfase

+

Noble Integrator har spuddet Alvheim Deep

Sikrer seg tre nye brønner og muligheter for enda flere

– Må utrede hvordan elektrifiseringen påvirker prisområde NO3

+

Equinor har tatt Grane ett steg nærmere elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger