Publisert 19. oktober 2016

– Våre medlemsbedrifter i nord er godt rustet for framtidig oppdrag og kommer til å ta en stor del av kaka i årene som kommer, lover en optimistisk direktør i Petro Arctic Kjell Giæver.

På tross av lav oljepris, prosjekter som er blitt utsatt og en tøff konkurranse i et krevende globalt marked, så leverer leverandørindustrien i nord på nivå med 2013 som var det nest beste år noensinne. Årets Levert-undersøkelse som ble presentert av Kunnskapsparken Bodø i Tromsø i dag, viser en omsetning på 4,7 milliarder fra Nord-Norge i 2015. Kilde: Petro Artic

Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)
Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)

Les også: Fortsatt høy aktivitet i nord

Nedgang, men lysere utsikter
Bedriftene i nord som leverer teknologi og tjenester til petroleumssektoren nasjonalt og internasjonalt opplever for tiden store utfordringer. På kort sikt opplever vi en nedgang også i Nord-Norge, men det er lys i tunnelen, de store oljefunnene i Barentshavet som Alta/Gotha, Johan Castberg og Wisting vil drive aktiviteten på norsk sokkel til en ny topp. Utbyggingene som kommer på løpende bånd i Nord-Norge vil etter 2019 vil være bærebjelken for norsk leverandørindustri i årene som kommer.

Godt rustet
Våre medlemsbedrifter i nord er godt rustet for framtidig oppdrag og kommer til å ta en stor del av kaka i årene som kommer, lover en optimistisk direktør i Petro Arctic Kjell Giæver
I Finnmark nærmer leveransene seg nå 2 milliarder per år, og Hammerfest har etablert seg som det ledende petroleumsclusteret i nord, det er også svært gledelig at Levert-undersøkelsen viser at innpendling av arbeidskraft i Finnmark har falt fra 46 % til 25% siden 2014. Dette er helt avgjørende for at våre medlemsbedrifter i Nord- Norge skal vokse og at kompetansen og ringvirkningene skal skapes i nord, sier Kjell Giæver.
Det er også svært gledelig at industrien på Helgeland og Salten viser konkurransekraft i tøffe tider, og omsetter for ca 1.8 milliarder i 2015. Åpning av nye områder for olje- og gassaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil være svært viktig for leverandørbedriftene i denne regionen, avslutter Kjell Giæver.

Levert 2015 er tilgjengelig på http://www.kpb.no/publikasjoner

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Letebrønner i 2023 – Aker BPs Ve

+

Nytt riggrush – 29 rigger skal klasses de neste tre årene

Deepsea Yantai har spuddet Eirik-prospektet

+

Borer pilotbrønn før utbygging av Frigg Gamma Delta

DOF skal fjerne 2000 tonn subseautstyr fra Heimdal

Vår Energi velger Sopra Steria

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger