Publisert 4. februar 2000

Britiske Centek har blitt tildelt prisen Queen’s Award for Enterprise 2009 for sin foringsrørposisjonerer (casing centralizer). Selskapet får prisen for et langt arbeide med produktutvikling.

PRISVINNER: Centek Casing Centralizer.
(Foto: CENTEK)

– Dette er en ren suksesshistorie, og vi er veldig glad for å bli tildelt den mest prestisjetunge innovasjonsprisen i Storbritannia, sier Tony Cutmore, daglig leder i Centek.

– Gjennom en åtte års periode har vi tatt produktet vi opprinnelig designet og forbedret det på en slik måte at det nå er den beste foringsrørposisjonereren som er tilgjengelig. Vi har også satt ut i live en ny og effektig skjøteprosess som øker styrken til produktet, som kombinert med vår varmebehandling gir et produkt uten sidestykke når det kommer til robusthet og fleksibilitet, fortsetter han i en pressemelding.

Centeks produkt har ingen sveiser eller bevegelige deler, men er laget fra et stykke med varmebehandlet stål. Dette reduserer friksjon samt gir økt styrke kombinert med fleksibilitet. Det betyr at posisjoneringsproduktet kan presses sammen uten at det ryker på vei ned i hullet, og utvide seg igjen for å posisjonere foringen i hullet.

– Tildelingen av prisen er et resultat av flere år med hard arbeid, og jeg vil gratulere og takke alle hos oss for å bidra til dette, sier Cutmore.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger