Leverer fjernstyrte kontrollsystemer til Aker BP
Pressemelding
29. juni 2022
Foto: Elisabeth Fosse/Optime Subsea
Leverer fjernstyrte kontrollsystemer til Aker BP
Pressemelding
29. juni 2022

Aker BP har tildelt Notodden-selskapet Optime Subsea en kontrakt for å levere to nye fjernstyrte kontrollsystemer (ROCS – Remotely Operated Controls Systems) til operatørselskapet.

I februar i fjor gjennomførte Aker BP sin første komplettering av en havbunnsbrønn ved hjelp av ROCS, på Ærfugl-feltet. Siden da har operatørselskapet gjennomført tilsvarende operasjoner på ytterligere seks brønner, uten nedetid.

– Analysene våre viser betydelige gevinster ved bruk av ROCS sammenliknet med tradisjonelle kompletteringssystemer på subseabrønner. Vi har redusert gjennomføringstiden og derigjennom krav til værvindu, vi ser mindre HMS-eksponering på boredekket, vi har redusert CO2-avtrykket vårt, og gjennom digitalisering har vi fjernet 45 tonn med utstyr på riggen. Totalt sett er det en stor forenkling og forbedring av subseaoperasjoner, i tråd med strategien vår, sier Mads Rødsjø, direktør for boring og brønn i Aker BP.

Dette har medført at Aker BP nå bestiller to nye andregenerasjons ROCS-systemer fra Optime Subsea over en periode på tre år, med opsjoner for ytterligere to år.

Norsk subsea-suksess går globalt: – Vi skal industrialisere og skalere opp