Leverer generatorsett til to offshorefartøy

Publisert 30. juni 2014

Wärtsilä skal levere generatorsett til Siem Offshore sine to nye brønnintervensjonsfartøy.,Fartøyene bygges av Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) i Flensburg, Tyskland. Ordren ble signert i slutten av mai 2014.

Brønnintervensjonsfartøy brukes i vedlikeholdet av oljebrønner for å sikre oljestrømmen og kontrollere produksjonen. Dynamisk posisjonering (DP), som holder fartøyer i posisjon på arbeidsstedet, er avgjørende for at slike fartøy skal kunne utføre operasjonene sine. Det er derfor viktig at energiforsyningen til DP-systemet er pålitelig og effektiv.

Åtte sekssylindrede Wärtsilä 32 generatorsett er valgt til hvert av disse skipene, basert på kundens krav om beste tilgjengelighet, pålitelighet og drivstofføkonomi. Hvert generatorsett vil bli utstyrt med katalysator for å rense eksosen og redusere utslipp av NOx i henhold til IMO Tier III-reguleringen. Leveringen av Wärtsilä-utstyret vil starte i mai 2015.

– Wärtsilä har hatt et langt og suksessrikt samarbeid med både FSG og Siem Offshore, og vi er nok en gang stolte over å ha blitt valgt til å levere løsninger som er kritiske for fartøyenes drift. Wärtsilä 32 motoren er best egnet til dette prosjektet på grunn av dens gode egenskaper når det kommer til drivstofforbruk, utslipp, vekt og størrelse sier Matthias Becker, General Manager, Wärtsilä Ship Power i Tyskland.

De 158 meter lange skipene skal leveres i 2016 og vil operere utenfor Brasil.

Wärtsilä er i dag mye mer enn en motorprodusent og har blitt en totalleverandør til marineindustrien med et fullt spekter av produkter, løsninger og servicetjenester som dekker hele livsløpet til et fartøy.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger