Publisert 26. april 2013

Statoil har i dag gitt en foreløpig rapport fra granskningsarbeidet i etterkant av terrorangrepet ved In Amenas i Algerie.,Den endelige rapporten blir ikke levert før i september, skriver Dagbladet .

I dag holdt Torgeir Hagen, som er leder av Statoils granskningsgruppe en orientering om det arbeidet som nå blir gjort. Han pekte på at det er store informasjonsmengder som skal gjennomgås, både informasjon fra 10 år tilbake da Statoil startet virksomhet i Algerie, samt intervjuer.

– Så langt har arbeidet vært konsentrert om innsamling av fakta. Det er store mengder informasjon. Blant annet 120 intervjuer med mennesker innenfor og utenfor Statoils organisasjon. Vi er straks ferdig med intervjuene av de Statoil-ansatte som var på anlegget, fortalte Hagen.

LES OGSÅ:

Statoil gjennomfører gransking

Industri Energi krever uavhengig gransking

Han fortalte videre at det er mange spørsmål som skal besvares. Noen av dem, mener Hagen, må man dog belage seg på aldri å få besvart.

– Vi begynner å danne oss et bilde om hvordan rapporten skal se ut. Ny informasjon kommer til hele tiden, og det er mange ubesvarte spørsmål. Noen får vi kanskje ikke svar på i det hele tatt, for eksempel nasjonale sikkerhetsforhold. Det må vi være forberedt på, sa han.

Terrorangrepet mot In Amenas-anlegget i Algerie skjedde 16. janur i år, og førte til at 40 personer ble drept. Blant dem var det fem norske Statoil-ansatte.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger