Leverer mud-retur system til Shell

Publisert 2. september 2014

IKM Gruppen skal levere et mud–retur system for riserless topphullsboring til Shell på Malikai prosjektet offshore Sabah, Malaysia.,- Denne kontrakten er en viktig milepæl for IKM sin ​​Mud Recovery uten Riser (MRR)-teknologi og vil være den første anvendelsen av systemet utenfor Nordsjøen, skriver selskapet i en melding.

For Malikai vil Shell bruke boreskipet «Norshore Atlantic» til å batch-bore opp til 8 topphullseksjoner på 475 meters vanndybde. Borevæske vil bli samlet på brønnhodet og pumpet tilbake til fartøyet ved hjelp av IKMs MRR, noe som muliggjør bruk av et avansert slamsystem. Denne metoden for topphullsboring fører til minimal miljøbelastning uten utslipp av borevæske, reduserer risiko og gir store fordeler med hensyn på mud logistikk og tilhørende kostnadseffektivitet.

Kontrakten vil være mellom Sarawak Shell Berhad/Sabah Shell Petroleum Company Limited og IKM Energy Services Sdn Bhd, og operasjonen er ventet å starte snart.

MRR er en 2. generasjons mud-recovery teknologi, som omfatter trygt arbeidsmiljø, drifts- og kostnadseffektivitet. Systemet er utviklet for å redusere størrelse på utstyr, antall offshorepersonell, den totale kostnaden for topphulls mud- retur operasjoner og derfor kunne øke anvendelsen av slike systemer i vanlige boreoperasjoner.

– IKM er meget fornøyd med å bli tildelt denne viktige kontrakten fra Shell og å arbeide som en del av et integrert team om bord i «Norshore Atlantic,» sier Tom Hasler, administrerende direktør i IKM Cleandrill AS, et datterselskap av IKM Gruppen som er spesialisert innen mud- retur systemer.

– Vi mener at bruk av et spesialisert fartøy for boring av topphull sammen med IKMs mud-retur system, kan gi betydelige fordeler til kunder med multi-brønn prosjekter. Dette prosjektet vil være et tillegg til IKM konsernets omfattende virksomhet i Malaysia og Asia Pacific-regionen, og vil demonstrere de operative og kommersielle fordelene ved vårt MRR system, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger