Leverer PUD for Eldfisk Nord – investeringer på 10,5 milliarder kroner

Foto: ConocoPhillips
Publisert 9. mai 2022

Mandag leverte ConocoPhillips plan for utbygging og drift for Eldfisk Nord-prosjektet til Olje- og energidepartementet.

Utbyggings- konseptet består av tre 6-brønns havbunnsrammer der 14 brønner er planlagt, ni av brønnene er produsenter mens de fem andre er vanninjeksjonsbrønner. Eldfisk Nord skal knyttes tilbake til Eldfisk-senteret i Nordsjøen. 

Ressurspotensialet er estimert til å være i størrelsesorden 50-90 millioner fat oljeekvivalenter. De nye installasjonene på havbunnen lokaliseres rundt sju kilometer nord for Eldfisk-senteret.

Totale investeringer tilknyttet prosjektet er estimert til rundt 10,5 milliarder kroner, og første produksjon er ventet i 2024. Utslippsintensiteten for klimagasser i Eldfisk Nord-prosjektet er estimert til sju kilo CO2 per fat oljeekvivalent.

– Vi er glade for å oppnå enda en milepæl i Ekofisk-området. Eldfisk Nord-prosjektet vil benytte ledig kapasitet for prosessering og transport i eksisterende infrastruktur, redusere utslippsintensiteten for klimagasser, øke utvinningen av ressurser og bidra til økt verdiskaping fra Eldfisk-feltet, sier Steinar Våge, ConocoPhillips’ regiondirektør for Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Kontraktstildelinger i prosjektet er estimert til å skape 4000-4500 jobber. Mer enn 80 prosent av kontraktsverdien for både utbyggings- og driftsfasene vil gå til bedrifter med norsk adresse. Totalt vil dette skape ringvirkninger i en rekke lokalsamfunn.

ConocoPhillips er operatør for Eldfisk-feltet i PL 018 med 35,112 prosent eierinteresse, mens TotalEnergies (39,896 %), Vår Energi (12,388 %), Equinor (7,604 %) og Petoro (5,000 %) er partnere.

Siste fra forsiden

+

Investerer 12 milliarder i videreutviklingen av Troll

+

GoliatVind: – 2 milliarder kroner i støtte er en god start, men ikke nok

Enighet om flyteriggoppgjøret – generelt tillegg på 43.000 kroner

+

Equinor har gjort oljefunn i produksjonsbrønn

+

Equinor har doblet CCS-ambisjonene: – Vil bygge en motorvei fra Europa

Forhandler for 3.600 medlemmer: – Forventer et knakende godt oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger