Leverer PUD for Tommeliten A – investerer 13 milliarder kroner
Pressemelding
8. november 2021
Foto: ConocoPhillips
Leverer PUD for Tommeliten A – investerer 13 milliarder kroner
Pressemelding
8. november 2021

ConocoPhillips og resten av partnerskapet har i dag levert PUD for utbygging av Tommeliten Alpha i Nordsjøen.

Tommeliten A-feltet er primært en norsk utbygging, men ettersom feltet strekker seg så vidt over på britisk sektor, blir det utbygget i tråd med britiske og norske myndigheters retningslinjer for utbygging av felt på tvers av grenselinjen.

Utbyggingskonseptet består av totalt ti produksjonsbrønner fra to havbunnsrammer med seks brønnslisser hver, en elektrisk oppvarmet rørledning som knyttes opp mot Ekofisk-senteret, og installasjon av en ny prosessmodul. Ressurspotensialet for Tommeliten A er estimert til mellom 80-180 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig gass og kondensat. De nye havbunnsrammene vil bli lokalisert om lag 25 kilometer sørvest for Ekofisk-senteret.

Flere kontrakter vil bli tildelt i prosjektperioden og skaper om lag 5000 arbeidsplasser. Mange av kontraktene er forventet å gå til norske bedrifter, noe som vil gi lokale ringvirkninger. Totale investeringer i prosjektet er estimert til ca. 13 milliarder norske kroner og første produksjon er forventet i 2024.

– Vi er glade for å oppnå denne milepælen for Tommeliten A-prosjektet. Utbyggingen av feltet vil åpne for produksjon av nye ressurser i området og styrke videre drift av og framtiden til Ekofisk, sier Steinar Våge, regionsdirektør Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

ConocoPhillips er operatør for Tommeliten A (Unit) med 28,1385 prosent eierinteresser, mens PGNiG (42,1978 %), TotalEnergies (20,1430 %) Vår Energi AS (9,0907 %), ConocoPhillips (0,2109 %), TotalEnergies (0,1510 %) og ENI (0,0681 %) er partnere.