Leverer PUD for Trine og Trell – investerer 6 milliarder kroner

Publisert 10. august 2022

Aker BP og lisenspartnere Petoro og Lotos har i dag overlevert PUD for Trell & Trine til Olje- og energidepartementet. 

Utbyggingen vil utnytte den forlengede levetiden som er planlagt for Alvheim-feltet, øke produksjonen og redusere både enhetskostnadene og CO2 per fat, skriver Aker BP i en børsmelding. 

– Trell & Trine er den tredje PUD-innleveringen i Alvheim-området på ett år, etter Frosk og Kobra East & Gekko (KEG), og forsterker en suksesshistorie på Alvheim som vi og våre partnere kan være stolte av, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

– Driftsmessig er Alvheim-området blant de mest kostnadseffektive på norsk sokkel, og ressursgrunnlaget har mangedoblet seg siden oppstarten. Dette er resultatet av målrettet utforsking og forretningsutvikling, teknologisk innovasjon, og ikke minst godt samarbeid med leverandørene, legger Hersvik til.

Trell & Trine-utbyggingen planlegges med tre brønner og to nye undervannsinstallasjoner (manifolder) som knyttes til eksisterende infrastruktur på East Kameleon og videre til Alvheim produksjonsskip. Den ene av de tre brønnene er Trell Nord, som ennå ikke er påvist, men som har stor funnsannsynlighet. Når produksjonsbrønnen i Trell bores, vil en først påvise Trell Nord-hydrokarbonene, så bore brønnene i Trell og Trine for så å avslutte med produksjonsbrønnen i Trell Nord.

Totale investeringer i prosjektet er anslått til nærmere seks milliarder kroner. Planlagt produksjonsstart er første kvartal 2025.

Utvinnbare ressurser i Trell & Trine er estimert til rundt 25 millioner fat oljeekvivalenter. Trell & Trine vil produsere med svært lave utslipp, estimert til 0,3 kg CO2 per fat.

Utbyggingen vil bli gjennomført i samarbeid med Aker BPs alliansepartnere. 

Disse 35 prosjektene kan bli PUD-et før nyttår

Siste fra forsiden

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger