Leverer til «COSL Promoter» og «COSL Pioneer»

Publisert 10. april 2014

Petroproducts, et heleid datterselskap av Petrolink, har signert kontrakter med COSL Drilling for leveranse av verktøy for sammenkobling av stigerør.,Leveransene er til riggene «COSL Promoter» og «COSL Pioneer.»

– Det har tatt flere år å få dette verktøyet ut i markedet, men etter en fullskalatest gjort i november i fjor har interessen tatt helt av, sier Hans Petter Bakke, daglig leder i Petroproducts.

Verktøyet blir produsert lokalt i Stavanger av Hytorc Norge.

Et stigerør plasseres fra boredekk på rigg til BOP på havbunnen. Når stigerøret er ferdig satt og testet virker dette som en barriere og boreoperasjonen kan starte. Dette stigerøret består av mange elementer, alt etter hvilket havdyp det opereres på. Disse elementene er boltet sammen, vanligvis med 6 bolter per flens. Til nå har det kun eksistert verktøy som kan trekke én og én bolt. Den krysstrekking som kreves for at alle boltene skal få det rette moment og trekkes jevnt er tidkrevende.

Petroproducts nye system trekker alle 6 boltene på en gang.

– En operasjon som til nå har tatt rundt 20 minutter å utføre, ved bruk av gammel metode, vil med selskapets nye verktøy gjøres på under 2 minutter. Verktøyet ivaretar personsikkerheten på en god måte da dette opereres fra et kontrollpanel som plasseres i sikker sone. Operatørene fjernes fra rød sone under selve operasjonen og ved bruk av verktøyet elimineres faren for klem og bruddskader, skriver selskapet i en melding.

– Vi ble imponert over fullskalatesten. Dette representerer et kvantesprang i måten å sette sammen stigerør på, og vi ser fram til å ta utstyret i bruk, sier Bakke.

Petrolink er et norsk serviceselskap innen olje og gass, petrokjemi og energi med hovedkontor på Forus. Selskapet ble etablert i 1990 og beskjeftiger i dag ca. 200 personer. Selskapets kunder er operatørselskaper og rettighetshavere i Norge og internasjonalt, og selskapet har kontorer i Stavanger, Bergen, Aberdeen, Doha og Kuala Lumpur.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger