Linjebygg Offshore sertifiseres som IRATA-operatør

Publisert 15. juli 2014

Eneste norske operatørbedrift sertifisert for «arbeid i tau», Linjebygg Offshore (LBO) er nå sertifisert som IRATA operatør innen tilkomstteknikk, eller «arbeid i tau» på offshore oljeinstallasjoner. Sertifiseringen er i henhold til ICOP (IRATA International code of practice for industrial rope access).

– Dette er en meget gledelig godkjennelse, og en viktig strategisk posisjonering med tanke på LBOs satsing internasjonalt, sier Helge Lervold, disiplinleder for tilkomstteknikk i LBO, i en melding.

Tilkomstteknikk en av grunnpilarene i mange av LBOs prosjekter og langsiktige kontrakter offshore. Metodene og utstyret gjør ifølge selskapet at man kan komme til på vanskelig tilgjengelige steder raskere og enklere enn ved tradisjonelle måter som f.eks. stillas, og slik spare oljeselskapene for kostnader. LBO bruker også tilkomstteknikk og avanserte riggemetoder for å løfte og posisjonere utstyr inn under plattformdekket og helt ned i skvalpesonen under havoverflaten, der kraner som oftest ikke kommer til.

LES OGSÅ: Franskmenn kjøper Linjebygg Offshore

Fagansvarlig i LBO, Odd Roar Wiik, sier i meldingen at for å arbeide med tilkomstteknikk på norsk sektor følges «Norsk Standard 9600 – Arbeid i tau».

– LBO er sertifisert både som opplæringsbedrift og som leverandør av utøvende tjenester iht. denne standarden. For å kunne utøve TT-arbeid utenfor Norge, må man for de fleste land ha godkjenning iht. en internasjonal IRATA-standard. Uten slik IRATA-sertifisering kunne vi ikke ha levert våre tjenester til kunder i f.eks. Australia og Mexicogolfen hvor vi har prosjekter pågående nå, sier Wiik.

Allerede i 2012 ble LBO godkjent opplæringsbedrift av IRATA, nå er selskapet altså eneste godkjente norske IRATA operatør -bedrift. For LBOs kurssenter ved hovedkontoret i Molde betyr godkjenningen også økt kursvolum fra egne ansatte som ønsker å ta spesialoppdrag utenfor Norge. LBO har nærmere 250 sertifiserte tilkomstteknikere, og med søsterselskapet Ropetec teller gruppen nærmere 500 som har TT-sertifikat – av disse har ca 180 høyeste nivå 3 (sikringsledere).

Les mer om IRATA International her: http://www.irata.org

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger