Publisert 4. februar 2000

Partnerskapet i Linnorm-lisensen har bestemt å utsette investeringsbeslutningen for en utbygging av Linnorm-feltet i Norskehavet.

Nye beregninger viser at de estimerte kostnadene for en eventuell utbygging har økt siden konseptvalget for en mulig utbygging ble foretatt i slutten av 2011. Dette skyldes både økt kostnadsnivå i markedet og at Linnorm krever teknisk utfordrende løsninger, skriver Shell i en melding.

Det var opprinnelig planlagt å ta en endelig beslutning om eventuell utbygging av Linnorm i desember i år. Med det økte kostadsanslaget som nå foreligger, har partnerskapet bestemt at denne beslutningen skyves ut i tid.

– Målet er fremdeles å få til en lønnsom utbygging av Linnorm, sier Monika Hausenblas, Shells direktør for leting og produksjon på norsk sokkel.

– Linnorm har hele tiden vært en marginal utbygging fra et økonomisk perspektiv og inneholder samtidig mange utfordrende tekniske nyvinninger. De økte kostnadene gjør Linnorm for dyrt med nåværende løsning og reserveunderlag. Derfor trengs mer tid til å optimalisere løsningene og om mulig øke reservegrunnlaget, sier Hausenblas.

Linnorm ble funnet i 2005 under navnet Onyx, et reservoar i PL 255 med høyt trykk og høy temperatur.

Partnerne i lisensen er Norske Shell (operatør og 30 prosent), Petoro (30 prosent), Statoil (20 prosent) og Total E&P Norge (20 prosent).

Les mer på vårt modernettsted Petro.no .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger