Publisert 4. februar 2000

OMV har gjort et lite gassfunn på Chamonix-prospektet i Norskehavet. Partneren Noreco melder at det kan bli aktuelt å knytte funnet opp mot eksisterende infrastruktur i området.

Boringen av letebrønn 6407/5-2S i PL471 i Norskehavet er i ferd med å sluttføres, og har resultert i et mindre gassfunn.

I en pressemelding skriver Noreco at målet med Chamonix-brønnen var å påvise hydrokarboner i en såkalt stratigrafisk felle i øvre kritt i Lysing-formasjonen, og i Cortina-prospektet i jura.

– Lysing-formasjonen viste seg å være tett, men i Rogn- og Garn-formasjonene i jura ble det påvist gass i en kolonne på totalt om lag 40 meter. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det ble utført omfattende datainnsamling og prøvetaking som vil gi viktig informasjon i vurderingen av øvrige prospektet i nærheten, heter det.

Letebrønn 6407/5-2S ligger 26 kilometer nordvest for Draugen på 230 meters vanndyp, og partnerne skal nå vurdere muligheten for å knytte funnet opp mot eksisterende infrastruktur i området.

Det er «Borgland Dolphin» som har stått for boringen. Partnerne er PL471 er OMV (operatør, 50 prosent), Noreco (30 prosent) og Valiant (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger