Publisert 4. februar 2000

Oljereservene fra de kanadiske oljesandprosjektene blir nå skalert ned. En rekke prosjektutsettelser fortsetter å kutte industriens forventinger til reserver.

Den kanadiske «Association of Petroleum Produecers» forventer nå uttaket av oljesand å ligge på 2,37 millioner fat per dag i 2015. Det er nesten 400.000 fat mindre enn tidligere anslag fra juni i år, skriver Dow Jones Newswires. I fjor produserte industrien i Canada 1,2 millioner fat per dag.

– Det er relativt liten forandring fra denne sommerens forventninger for tiden fram mot 2012, men det er et stort fall fra 2012 til 2015, sa visepresident i CAPP for området market og økonomi, Greg Strimgham.

Canadas totale oljeproduksjon er forventet å ligge på 3,6 millioner fat per dag i 2015, noe som er 300.000 fat mindre en sommerens estimater.

Det er de høye råoljeprisene og uroen i finansmarkedet som har forårsaket at flere selskaper nå setter bremsene på sine oljesandprosjekter. Tungvekteren Royal Dutch Shell PLC har også merket uroen, og holder nå tilbake 200.000 fat per dag i et forsøk på å kutte kostnader. Flere av de utsatte prosjektene skulle starte i 2012, blant annet Petro-Canadas ambisiøse Fort Hill-utvikling. Dette prosjektet skulle plusse på 160.000 fat av oljesand per dag, men har nå blitt utsatt da kostnadene omtrent doblet seg.

Også StatoilHydro har skrinlagt noen av sine planer for oljesanden i Canada. Les mer om utsettelsen her.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger