Publisert 4. mars 2006

Den påståtte motstanden mot regjeringsdeltakelsen og mot partileder Kristin Halvorsen, kom ikke fram i dagen under den politiske debatten på årsmøtet i Oslo SV lørdag.

NTB

Skal man dømme etter reaksjonene på partilederens tale, og de korte innleggene i debatten etterpå, er det ingen tvil om Halvorsens stilling. Heller ikke fra dem som blir påstått å lede an i motstanden, kom det kraftfulle innlegg mot regjeringsdeltakelse eller partileder.

Dagsavisen skrev lørdag om en lukket SV-gruppe som arbeider mot egen regjering, samtidig som den systematisk arbeider for å fjerne partitopper.

Ikke hemmelig
En av lederne skal være Knut Kjelstadli. Lørdag benektet han i et innlegg på årsmøtet at han er med i noe hemmelig nettverk.
– Jeg deltar ikke i noe hemmelig nettverk. Hvis jeg hadde deltatt i noe, ville jeg gjort det offentlig og merkbart. Men jeg vil fortsette å be folk hjem til middag for blant annet å diskutere politikk, sa han.

Kjelstadli advarte imidlertid mot å fremstille regjeringsdeltakelsen som problemfri.
– Hestehandel er en grei sport. Politikk er hestehandel og derfor må vi fremstille det som det, ikke som om kompromisser regjeringen kommer fram til var det vi ønsket. Vi må kalle en spade en spade, slo han fast.

For selvopptatte
Partilederen kommenterte ikke påstandene om nettverk i sin tale. Isteden ble den et varmt forsvar for hva som oppnås med regjeringsdeltakelse. Kristin Halvorsen karakteriserte de første 100 dagene som et gigantisk omstillingsprosjekt for partiet.

– Det har vært som en Big Brother-opplevelse der det har vært full flombelysning på alt, sa hun.
Halvorsen innrømmet at regjeringsdeltakelsen er tøffere for SV enn for de andre.
– Spillereglene oppfattes helt forskjellig for SV enn for eksempel for Ap. Jeg vil ikke skylde på noen. Det er ingen tid for sutring, sa hun.

Halvorsen sa at partiet har gjort en vesentlig feil.
– Vi har vært for opptatt av oss selv. Det har ført til at vi ikke ser de seire vi har vunnet i regjeringens politikk. Vi viser bare fram de sakene der det er forskjell. Dermed bringer vi oss selv inn i en taperrolle. Vi må fremheve de seirene vi har vunnet, oppfordret hun.

Ulike roller
Partilederen la vekt på at de ulike organene i SV har forskjellige roller.
– Tiden for avskyresolusjoner mot regjeringen er over. SV er ikke lenger bare en resolusjonskvern, men et parti med mulighet til å påvirke, slo Halvorsen fast.
Hun sa at partiet ikke må være redd for å være uenige seg imellom.
– Vi må tåle motsetninger, men vi må også sørge for at vi er ett lag som jobber mot felles mål, sa Kristin Halvorsen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger