Publisert 4. februar 2000

En streik i brønnselskapet Baker Hughes kan få store konsekvenser for oljeselskapene.

Streik hos 114 ansatte i brønnselskapet Baker Hughes vil ramme både leting og produksjon til flere oljeselskap. Statoil blir mest berørt, skriver Stavanger Aftenblad .

I februar i år ble brønnserviceselskapet BJ Services innlemmet i brønngiganten Baker Hughes. Da fulgte også en avdeling av fagforeningen Safe med. Tidligere hadde de sin egen tariffavtale, hvor BJ Services var motpart. Men etter oppkjøpet ble avtalen sagt opp, ifølge avisen.

Når forhandlingene om en ny avtale starter i dag, fredag, kan det ende med at de 114 medlemmene går ut i streik fra midnatt lørdag, dersom ikke meklingene fører fram.

Informasjonssjef Eli Ane Nedreskår i Oljeindustriens Landsforening (OLF) sier følgende:

-?Vi håper Safe-medlemmene kan godta de samme vilkårene som andre ansatte i Baker og oljeserviceindustrien har gjennom oljeserviceavtalen. Vi har ikke mulighet til å gi akkurat denne gruppen bedre vilkår enn de andre.

Konsekvensene ved en eventuell streik kan bli at flere leterigger må stoppe arbeidet, og at produserende felt vil stoppe opp. Totalt 11 aktive borerigger eller produksjonsanlegg blir berørt ved en eventuell streik.

Både Statoil, Centrica, Marathon, Exxon Mobil, Shell og Eni står på listen over oljeselskap som blir berørt.

-?Ja, går vi til aksjon, vil de økonomiske konsekvensene være store. Blir streiken langvarig, vil den ikke bare ramme leteprogram, men også produksjon fra større felt kan reduseres, sier klubbleder Rolf Onarheim for Safe-medlemmene i Baker Hughes.

Han forklarer at de vil beholde sin gamle avtale.

-?Vår tidligere avtale var langt bedre, og vi ønsker selvsagt å beholde den. Nå får vi bare beskjed om å gå over på oljeserviceavtalen. Men vi vil ha et ord med i laget for hva som skal inn i avtalen, sier han til Aftenbladet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger