Litt nedgang hos Noreco i mai

Publisert 5. juni 2014

Noe nedgang fra måneden før., Noreco har publisert produksjonstallene sine for mai, der nedsatt produksjon fra flere felt sørget for noe svakere tall enn måneden før.

Huntington -feltet på britisk sokkel gjenopptok produksjon 11. mai, som tidligere informert. Om kort tid starter planlagt sommervedlikehold på rørledningssystemet CATS. Det skal være ferdig i midten av august. Det planlagte arbeidet omfatter blant annet nedstengning av ett av de to prosesstogene på mottaksterminalen i Teesside. Avhengig av øvrig transport gjennom terminalen, kan det hende at Huntington-produksjonen kan bli begrenset gjennom deler av denne perioden.

Maiproduksjonen fra Siri Fairway -feltene ble noe redusert som følge av reparasjoner på Siri-plattformen og brønnvedlikehold på Nini-feltet. Den midlertidige produksjonsløsningen på Siri Fairway, med direkte lossing fra prosessanlegg til tankskip, er som kjent noe mer sensitiv for dårlig vær, men løsningen har så langt fungert bedre enn forventet.

Maiproduksjonen fra Oselvar -feltet ble noe redusert som følge av en seksdagers nedstengning for reparasjon av kontrollmodulen i undervannssystemet. Produksjon ble gjenopptatt 25. mai.

Lulita -feltet produserte bra i mai, selv om regulariteten helt i begynnelsen og helt i slutten av måneden var noe ujevn som følge av kortvarige nedstengninger på Harald-feltet like ved. Lulita-feltet planlegges ellers stengt i tidsrommet 9.-20. juni på grunn av årlig vedlikehold på rørledningen via Harald- og Tyra-feltene.

I følge operatørene er det ventet at Cecilie – og Enoch -feltene vil gjenoppta produksjon henholdsvis mot slutten av andre kvartal og i tredje kvartal.

Produksjon per felt i mai 2014 (april 2014 i parentes):
Alle produksjonsvolumer er oppgitt i fat oe per dag.

Huntington – 2 845 (2 338)
Cecilie – 0 (0)
Nini – 928 (2 052)
Oselvar – 522 (508)
Lulita – 263 (347)
Enoch – 0 (0)

Totalt – 4 558 (5 246)

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger